BALÍKOVNA DOPRAVA ZDARMA pro objednávky od 1500Kč a DÁREK k nákupu od 1000Kč

Látky s příběhem - VOMBATI

Již delší dobu spolupracujeme s holkama z šicího dua MAMAS – Dášou a Bárou. Holky oslovil náš úplet s roztomilými vombatíky a pustily se do šití pyžamka a trička 😊 Níže si můžete přečíst jejich povídání, které nám k šicím projektům napsaly a můžete se podívat i na videa, která při šití natočily.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Znáte zvíře, které se jmenuje VOMBAT? A víte o něm něco? Já se přiznám, že až do nedávna jsem nevěděla nic. Znala jsem název, ale neměla jsem moc představu ani jak vypadá. K poznání mě přivedla až látka s příběhem z obchůdku Látky konvalinka.

Látky s příběhem jsou jejich nevšedním projektem, který spojuje šití, poznávání, učení a krásnou autorskou tvorbu, která je dostupná všem. Jedná se o příběhy zvířat, přenesených na látku.

latky_s_pribehem_1870-1536x1152

První zaměření padlo na zvíře, které je pro „nás – Středoevropany“ netradiční, protože žije u protinožců v Austrálii. Jsou to již zmiňovaní vombati. Myslím, že by bylo fajn, tuto myšlenku podpořit a dát tak holkám impuls pro vytvoření dalších hrdinů v projektu látky s příběhem.

latky_s_pribehem_1864-1536x1152

Pojďme si tedy představit látkovou vombatí rodinku. V nabídce najdete tři vombatí položky. Metráž, panel pan vombat a panel paní vombatová.

latky_s_pribehem_1861-1536x1152

Co mají společné – obrázek vombatů, je autorská tvorba ilustrátorky Dity Stuchlíkové. Jsou kvalitně natisknuty na úplet gramáže 200g/m a šíře 180 cm. Složení úpletu je 92% bavlna a 8% elastan. Na dotek je materiál příjemný, dostatečně pevný a pružný.

Metráž se prodává po spotřebě, jakou požadujete. Tisk obsahuje obrázky obou vombatů. S modrým šátkem je pan vombat a s růžový náhrdelník má paní vombatová.

Panely se prodávají po kusech. Jeden panel obsahuje bílou část s tiskem jednoho vombata ve středu, o velikosti 75 x 75 cm. Na tuto „bílou“ část navazuje vombatí tisk, o velikosti 100 x 75 cm.
latky_s_pribehem_1856-1536x1152

Vedle bílého panelu je šedý pruh šířky 4 cm se jménem ilustrátorky a prodejce.

latky_s_pribehem_1857-1536x1152

Vombati se liší svou barvou. Pan vombat je více šedý, paní vombatová je více hnědá. Na hlavním panelu mají opačnou orientaci, pan vombat je trochu větší, má „kštici“ a vousy. Na krku modrý šátek. Paní vombatová má na krku růžový náhrdelník. A samozřejmě nechybí ani hranaté hnědé kostičky, tolik typické pro vombaty. 

latky_s_pribehem_1861-1536x1152 latky_s_pribehem_1860-1536x1152

Obrázky jsou krásné dětské a hravé. Osobně bych to viděla na děti do sedmi let. Děti školkového věku z nich budou nadšené. V oblečení s vombaty budou hrdě chodit, a navíc budou i vědět to, co málo kdo ví. Vombat je sice krásný medvídek, ale má jako jediný na světě výjimečnou schopnost! Chcete vědět jaká to je? Já vám to prozradím. Vombati po sobě zanechávají velké množství bobků ve tvaru pravidelných kostiček o velikosti zhruba 2×2 cm. Věděli jste to? Já ne. :o)

A u nás doma to také nikdo nevěděl, ale látky s příběhem nejsou jen o látce! Holky pro všechny, kdo si objednají tuto látku, připravily a natiskly pohádku, bludiště a pár informací, takže všechny informace ve srozumitelné podobě můžete předat svým dětem, stejně jako já.  A dozvědět se, proč vombat po sobě zanechává kostičky.

Abychom látku co nejlépe představili, připravili jsme i několik videí. Na první video o látce, se můžete kouknout zde:

 https://www.youtube.com/watch?v=rt5nYoE0gLs

Už vidím to nové vombatí pyžamko, které zazáří ve školce a paní učitelka přečte dětem pohádku :o).

latky_s_pribehem_2221-1536x1152

Navíc mám pro vás tip. Konec školního roku je za dveřmi, některé dítko bude mít třeba narozeniny, svátek… dá se to vlastně využít po celý rok. Připravte pro něj třeba jen tričko a výlet přímo za živým vombatem. V pražské zoo jsou k vidění již dva – kluk a holka, přesně tak, jak to máme na látce. Ve stylovém tričku můžete zahájit pátrání po hranatých kostičkách!  

Pro inspiraci co ušít z této látky, jsme sáhli po naší klasice – tričku a teplácích, a vytvořili z nich vombatí pyžamo. Více informací se dočtete níže, nebo můžete kuknout na druhé video.

 https://youtu.be/rt5nYoE0gLs 

Já jsem chtěla využít panel na maximum. Můj syn Šimon je zrovna ve velikostech kolem 122 – 128 – 134, jak co mu padne, znáte to. Takže jsem u panelu sáhla po střihu trička 128 a zjistila jsem, že se na panel pohodlně vejde (na panel se vejde i pánské tričko o velikosti L). Šila jsem tričko raglán s dlouhým rukávem. Přední díl je z „velkého“ vombata, rukávy a zadní díl je z malých vombatů. Pokud byste chtěli větší vombatí tričko, tak musíte zvolit krátký rukáv nebo koupit dva panely.

latky_s_pribehem_2138-1536x1152

Kalhoty jsou z vombatí metráže. Pro kalhoty je použit střih na tepláky EASY bez kapes. Také velikost 128.

latky_s_pribehem_2211-1536x1152

Vše je také natočeno krok za krokem ve videu, můžete se kouknout :o). Video je určeno všem, jako inspirace, že do ušití pyžama se můžete pustit i s klasickým šicím strojem. Pyžamo je jedinečné a věřím, že u nás se bude líbit.

https://youtu.be/V2lfT4mNpWw